کنترل کیفیت محصولات غذایی و آرایشی، بهداشتی در بستر شبکه آزمایشگاهی
مدیر مجموعه آزمایشگاههای شرکت پارسیان بهینه پایش، از ارائه طیف گسترده ای از خدمات آزمایشگاهی در حوزه مواد غذایی و محصولات آرایشی، بهداشتی خبر داد.
این فعال فناور، به توانمندی کیفیتسنجی فرآوردههای تولیدی شرکتهای داخلی و نمونههای وارداتی اشاره کرد و ادامه داد: کار پایش و کیفیتسنجی، در آزمایشگاههای فیزیکوشیمیایی، میکروبیولوژی، سمشناسی، تعیین ماهیت، بسته بندی و مولکولی انجام میشود.
برزگر، شرکتهای دانشبنیان، صنایع بزرگ و پژوهشگران را عمدهترین مخاطب این خدمات دانست و عنوان کرد: در آزمایشگاه فیزیکوشیمیایی، با کمک تجهیزات، تمامی موادغذایی از نظر میزان رطوبت، پوسیدگی، آفتزدگی، کهنگی، عناصر و سموم موجود آنالیز می شوند.
مدیر مجموعه آزمایشگاههای پارسیان بهینه پایش، به اندازهگیری و شناسایی میکروارگانیسمها در بخش میکروبشناسی اشاره کرد و گفت: این مجموعه با استفاده از تجهیزات پیشرفته حوزه میکروبشناسی، شناسایی عناصر بیماریزا و میکروارگانیسمها را در کمترین زمان ممکن انجام میدهد.
وی از ارائه خدمات آزمایشگاهی سمشناسی با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا گفت و ادامه داد: در آزمایشگاه سمشناسی نیز کار شناسایی فلزات سنگین، باقیمانده سموم آفت کش ها، مایکوتوکسین ها در انواع خوراک انسان و خوراک دام، اندازه گیری هیستامین در ماهی و فرآورده های آن، اندازه گیری کافئین در انواع قهوه و چای و اندازه گیری فلانوئیدها در آبلیمو با دقتی بالا انجام میشود.
برزگر، به فعالیت در زمینه تعیین ماهیت محصولات غذایی و کشاورزی، به ویژه در حوزه کالاهای وارداتی، اشاره و اظهار کرد: تعیین ماهیت کالاهای وارداتی با توجه به اهمیت و حساسیتشان یکی از بخشهای اصلی فعالیت این مجموعه آزمایشگاهی است که با کمک تجهیزات دقیق و پیشرفتهای مانند دستگاه جذب اتمی، اسپکتروفتومتر و به کمک متخصصان باتجربه انجام میشود؛ به طوریکه اندازهگیری دقیقی صورت گرفته و در نهایت برای کالای مورد آزمون، گواهی تعیین ماهیت صادر می شود.
مدیر آزمایشگاههای شرکت پارسیان بهینه پایش از اهمیت آزمونهای حوزه بستهبندی محصولات گفت و افزود: با گسترده شدن روزافزون صنعت مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی، بستهبندی در کیفیت و سلامت کالا اهمیتی بسیار بالا پیدا کرده است. کیفیت بستهبندی محصولات تاثیر مستقیمی بر محیط زیست و سلامتی انسان دارد و بر همین اساس، آزمون های این محصولات با هدف پیش بینی و اندازهگیری برای حذف کالاهای نامرغوب ارائه میشود.
برزگر، با اشاره به فعالیت آزمایشگاه مولکولی این مجموعه فناور در اندازهگیری و کنترل محصولات تراریخته گفت: این بخش بر اساس استاندارد موجود در 4 بخش کاملا مجزای آمادهسازی نمونه، استخراج اسید نوکلئیک(DNA) از ماده مورد آزمون، PCR و تکثیر DNA و نیز بخش آنالیز محصول، میزان تراریختگی مواد غذایی را سنجش میکند.
این فعال فناور، نقش شبکهسازی آزمایشگاهها و مجموعههای تحقیقاتی را در صرفهجویی منابع و ارائه خدمات یکپارچه به مشتریان حائز اهمیت دانست و افزود: وجود بستری که خدمات آزمایشگاهی مورد نیاز بخشهای مختلف را، از دانش گرفته تا صنعت به صورت یکپارچه و بر اساس نیاز ارائه دهد، گامی اثربخش در ارتقای سلامت جامعه، کیفیت تولیدات و توسعه پژوهشهای کارآمد است که این بستر، خوشبختانه به کمک شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی فراهم شده است. مشارکت دیگر مجموعههای آزمایشگاهی میتواند در بسط و گسترش این خدمات، راهگشا باشد.